gotvach.bg»Рецепти»Баница»Булгурена баница

Булгурена баница

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289203018441
Булгурена баница
Снимка: Калина
1 / 2
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Една по-различна, една по-вкусна баница за ценителите на традиционната Българска кухня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме изчистения и измит булгур с масло и сол. От продуктите яйце, оцет, 1 ч. чаша вода, 1/2 ч. чаша олио и брашно замесваме меко тесто.

То се разделя на седем топки, покриваме ги с кърпа и ги оставяме за 30 минути да си починат. Разточваме всичките топки на кори и ги разстиламе върху покривка да позасъхнат.

В тавичка намазана обилно с мазнина и започваме да редим. Кора, която надипляме и поръсваме с гореща мазнина, плънка от сварения булгур и натрошено краве сирене.

Отново кора се слага, поръсена с мазнина, плънка и така докато свършат всичките кори, като последната кора я поръсваме само с мазнина.

Печем на умерена фурна до зачервяване. Поръсваме изпечената булгурена баница с прясно мляко и я завивам с кърпа да се задуши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: