Джуркана коприва с орехи

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
228
859
300
405
1
21/01/2017
"Толкова проста и толкова вкусна манджа "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 682
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме копривата, след което я накълцваме. В тенджера с вряща и подсолена вода слагаме копривата да ври около 7 минути.

Изваждаме копривата и я стриваме с дървена лъжица, докато получим гладка каша.

В друг съд с мазнина и малко вода задушаваме ситно нарязания лук, заедно с 4 супени лъжици брашно.

Прибавяме копривата и варим до сгъстяване, като непрекъснато разбъркваме.

Най-накрая прибавяме счуканите орехови ядки, малко сол и ситно нарязания девесил.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар