Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Джуркана коприва с орехи

Джуркана коприва с орехи

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Джуркана коприва с орехи2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Толкова проста и толкова вкусна манджа"

Необходими Продукти

  • коприва - 1 кг
  • лук - 1 бр.
  • масло - 125 г
  • брашно - 4 с.л.
  • орехи - 200 г
  • девесил
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме копривата, след което я накълцваме. В тенджера с вряща и подсолена вода слагаме копривата да ври около 7 минути.

Изваждаме копривата и я стриваме с дървена лъжица, докато получим гладка каша.

В друг съд с мазнина и малко вода задушаваме ситно нарязания лук, заедно с 4 супени лъжици брашно.

Прибавяме копривата и варим до сгъстяване, като непрекъснато разбъркваме.

Най-накрая прибавяме счуканите орехови ядки, малко сол и ситно нарязания девесил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: