Кралска бисквитена торта

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Кралска бисквитена торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • за основата на тортата
  • бисквити - 150 г с какао (смлени или натрошени на ситно)
  • горчив шоколад - 100 горчив (начупен на парченца)
  • течен шоколад - 1/3 ч.ч. Нутела
  • за мус шоколада
  • шоколад - 350 г млечен, начупен на парченца
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 120 г (нарязва се на кубчета, докато е студено)
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • течна сметана - 500 г
  • за украса
  • шоколад - разтопен
  • ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Горчивият шоколад заедно с течния шоколад се разтопяват на водна баня. След като шоколадите се разтопят се смесват със смлените бисквити и с полученото тесто се облепват дъното и стените на тортената форма.

Трябва да се работи с навлажнени ръце, за да не полепва тестото по ръцете. След това се оставя на хладно. Докато основата на тортата се стегне се приготвя шоколадовият мус.

На водна баня се разтопява маслото заедно с шоколада и млякото. В купа се разбиват жълтъците със захарта и към тях се добавя при непрекъснато бъркане шоколадовата смес. Отделно се разбива сметаната и се прибавя внимателно към шоколадовата смес, като не се бърка, а се преобръща.

Шоколадовият мус се изсипва върху основата и се оставя на студено минимум 4 часа. Украсява се с разтопен бял или черен шоколад, шоколадови стърготини, ядки или друго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: