Начин на приготвяне
Горчивият шоколад заедно с течния шоколад се разтопяват на водна баня. След като шоколадите се разтопят се смесват със смлените бисквити и с полученото тесто се облепват дъното и стените на тортената форма.
Трябва да се работи с навлажнени ръце, за да не полепва тестото по ръцете. След това се оставя на хладно. Докато основата на тортата се стегне се приготвя шоколадовият мус.
На водна баня се разтопява маслото заедно с шоколада и млякото. В купа се разбиват жълтъците със захарта и към тях се добавя при непрекъснато бъркане шоколадовата смес. Отделно се разбива сметаната и се прибавя внимателно към шоколадовата смес, като не се бърка, а се преобръща.
Шоколадовият мус се изсипва върху основата и се оставя на студено минимум 4 часа. Украсява се с разтопен бял или черен шоколад, шоколадови стърготини, ядки или друго.