Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Локумена баклава

Локумена баклава

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Локумена баклава
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Когато приготвяте тази локумена баклава, да имате предвид, че никога не отказваме покани за баклава, никога"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет готови
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • локум - 1 кутия
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимони - 1/2 изцеден сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се нарязват на две по дължина. Всяка кора се намазва с разтопеното масло. В средата на долния край се слагат 2 с.л. от смлените орехи и захар, 2-3 парченца от нарязания локум и кората се навива на руло.

Получените баклавички се подреждат в намаслена тавичка, заливат се с останалото масло и се пекат в умерена фурна до готовност.

Изваждат се и се оставят да изстинат. Всяка баклава се потапя за кратко в горещия сироп. Сервират се полети с остатъка от сиропа и поръсени с орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: