Начин на приготвяне
Нарязваме киселите краставички на малки кубчета и отделяме настрана. Нарязваме пилешките гърди на хапки. Обелваме скилидките чесън и наситняваме. Загряваме тиган с олио, да не е много горещ, добавяме чесънчето.
Задушаваме за няколко секунди, внимаваме да не изгори и добавяме пилето. Тук аз добавям смлян черен пипер.
След като пилето побелее добавям киселите краставички. Изчаквам да се изпари образувалата се чорбичка и добавям виното. На по-слаб огън чакам да изври.
Добавям сметаната, чакам да клокне и поръсвам с кърито, прибавям и кашкавала - може да е настърган или нарязан на кубчета. След като се разтопи, махаме пилето със сметана от котлона и сервираме.