Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка яхния със зеленчуци

Пилешка яхния със зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пилешка яхния със зеленчуци1 / 2
02/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6
"Целта на яхниите е да сгряват, да насищат и да са много вкусни, а тази яхния не само е постигнала целта, но и я е задминала!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 цели бутчета
  • картофи - 500 г малки картофчета
  • моркови - 2 броя големи
  • лук - 1 връзка зелен
  • царевица - 2/3 ч.ч.
  • червени чушки - 2 броя
  • домати - 1 ч.ч. пюре
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио - около 1 ч.ч.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките бутчета с подправки и ги оставете да престоят за 10 минути. Загрейте мазнина в голяма тенджера и изпържете пилешкото от двете страни до лек загар.

Извадете месото, при нужда добавете още малко мазнина и запържете нарязания лук, добавете после морковите, чушките на дребни парчета. Щом омекнат изсипете доматеното пюре.

Изчакайте да заври и изсипете целите малки картофчета (ако са прекалено големи, предварително ги разрежете). Долейте 1-2 ч.ч.гореща вода и прибавете пилешкото месо. Оставете да къкри до готовност на картофите и докато течността се поизпари.

Овкусете със сол, черен и червен пипер и чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ивелина
Ивелина
А царевицата кога се слага?
12.05.2013 17:50
2
1
Дими
Дими
не, запържват се сурови
24.09.2012 11:12
Анастасия
Анастасия
пилешкото сварява ли се преди това?
24.09.2012 10:45
1