Начин на приготвяне
Крем - в купа разтваряме крем нишесте със 100 мл хладко прясно мляко. В тенджера загряваме 700 мл. прясно мляко и 1. 5 ч. чаша захар, като разбъркваме. След като заври млякото прибавяме постепенно разтворения крем с непрекъснато бъркане. Готовия крем го прехвърляме в подходящи десертни чаши.
Ябълково пюре - измиваме, обелваме и изчистваме ябълките, режем ги на кубчета. Слагаме ги с 200 мл вода в подходящ съд с капак за фурна. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна за около 25 минути.
След като изтече времето ги изваждаме и поръсваме с 8 супени лъжици захар, като отново ги връщаме във фурната за още 5 минути. Извадените от фурната ябълки ги оставяме да изстинат, след което ги разбиваме с блендер.
В четири десертни чаши в които вече сме сложили по-равно от крем какаото, разпределяме ябълковото пюре и посипваме със смлените орехи.