Меден кекс с орехи и кафе

Христилияна ЛичеваХристилияна ЛичеваМастър Шеф346953506
22/01/2017
"Никога не може да сте толкова заети, че да не опитате от този меден кекс "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 683
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Медът се разтопява. След като се разтопи медът се изсипва в купа. Към него се прибавят канелата, захарта, содата, смлените орехи.

Всичко се разбърква. Ореховите ядки се режат на малки парчета и се прибавят към меда.

След това се прибавя и свареното кафе. Отново се разбърква хубаво. Постепенно започва да се прибавя и брашното при непрекъснато бъркане. Сместа трябва да стане еднородна и лепкава.

След това се прехвърля в тава помазана с олио и набрашнена с брашно. Отгоре се заглажда леко с лъжица. За да ви е п -лесно да го загладите може да намокрите леко лъжицата с вода или олио.

След като е заравнен кексът се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Пече се за около 25-30 минути. След като е готов по желание може да го поръсите с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар