Начин на приготвяне
Брашното се пресява. Медът се разтопява. След като се разтопи медът се изсипва в купа. Към него се прибавят канелата, захарта, содата, смлените орехи.
Всичко се разбърква. Ореховите ядки се режат на малки парчета и се прибавят към меда.
След това се прибавя и свареното кафе. Отново се разбърква хубаво. Постепенно започва да се прибавя и брашното при непрекъснато бъркане. Сместа трябва да стане еднородна и лепкава.
След това се прехвърля в тава помазана с олио и набрашнена с брашно. Отгоре се заглажда леко с лъжица. За да ви е по-лесно да го загладите, може да намокрите леко лъжицата с вода или олио.
След като е заравнен кексът се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Пече се за около 25-30 минути. След като е готов кекса, по желание може да го поръсите с пудра захар.
Меденият кекс с орехи и кафе е много вкусен.