Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Плодов тарт с готов крем

Плодов тарт с готов крем

Плодов тарт с готов крем
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Всичко с бутертесто и ванилов крем е супервкусно"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 250 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • крем - 1 пакет инстантен крем Парадиз ванилия
  • малини
  • къпини
  • пудра захар - 1 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • мента - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се размразява, разстила се върху плот и от всички краища се отрязват ленти около 2 см.

Останалото тесто се поставя върху хартия за печене, краищата се намазват с четка с вода и лентите се залепват, да се получи правоъгълник.

С вилица се набожда дъното и печем в загрята фурна на 200 градуса около 20 минути, като към края на дъното се поставя фолио, а лентите на правоъгълника да добият златист цвят. Изважда се и оставяме да се охлади.

В купа сипваме студено прясно мляко, добавя се инстантен крем Парадиз ванилия на д-р Йоткер и с миксер се разбива на висока скорост на хомогена смес.

Сипва се кремът в пош с накрайник и шприцоваме върху основата. Част от малините се смесват с 1 с. л. пудра захар и се разбърква добре. Сокът се прецежда през сито.

Украсяваме тарта с малини и къпини, заливаме с малка лъжичка от малиновия сок, декорираме с листа прясна мента, а лентите се поръсват с пудра захар.

Плодовият тарт с готов крем е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: