Печено пиле на шише

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Печено пиле на шише
Снимка: Мария Доева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Мечтата на всяко пиле е да бъде опечено върху шише, опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • цяло пиле - 1 бр.
  • моркови - 200 г
  • гъби - 200 г
  • картофи - 400 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л
  • червен пипер - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 100 мл
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и почистено цяло пиле овкусяваме с подправките на вкус.

В празно стъклено бирено шише наливаме част от олиото и допълваме с вода.

Овкусеното пиле се поставя върху шишето, като гърлото на шишето да се покаже около 1/2 см.

Поставяме шишето с пилето в средата на тавичка с диаметър 40 см.

Изчистените и нарязани зеленчуци се размесват с останалите подправки и се поставят в тавата около пилето.

Наливаме малко вода и печем пилето в предварително загрята фурна на 220 градуса за 60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евгения
Евгения
Невероятно вкусно става така!!!!
16.04.2018 15:23