Зелеви сармички на фурна

23/01/2017
Sn.Peicheva
отSn.PeichevaНовак9
"Всяко листо кисело зеле си мечтае да се превърне в такава вкусна сармичка "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 985
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За пълнежа
  • праз - 2 стръка
  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 130 мл
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 к.л. сладък
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • сарми - листа от кисело зеле (отстранени са твърдите им жилки)
  • За заливката
  • олио - 60 - 70 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Добавят се ориза и каймата при непрекъснато бъркане. Сместа се запържва леко, добавя се около 300 мл вода и подправките.

Оставя се да ври около 5 минути, след което се отстранява от огъня и престоява докато се охлади и сгъсти. На всеки зелев лист се слага по една супена лъжица от пълнежа.

Завитите сарми се подреждат в тава и се заливат с горещото олио, в което е запържено 1 с.л. брашно и 2 ч.л. сладък червен пипер.

В тавата се налива вода, която трябва леко да покрива зелевите сарми.

Сармичките се пекат на 180 градуса около час и половина. По време на печенето се добавя още малко вода.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар