Заешко месо с дроб в гювеч

magi yordanovamagi yordanovaНовак11
13/03/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 038
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на порции, които се мариноват около 12 часа в марината, приготвена от посочените по-горе продукти.

Приготвя се смес от брашното, червения пипер, солта, чубрицата, олиото и малко вода. Порциите се изваждат от маринатата и се овалват в сместа, подреждат се в гювеча.

Върху тях се слагат нарязаните на филийки гъби, на ситно целина, поръсва се с черния пипер. После се подреждат обелените и нарязани на кръгчета картофи и лук. Най-отгоре се подрежда оваляния в същата смес дроб.

Наливат се две чаши вода и се поръсва с олиото и гювеча се слага в студена фурна. Ястието се пече на 180-200С около два и половина часа.

Сервира се със задушен ориз са гарнитура.

От продуктите излизат 5-6 порции.

Рейтинг

5 8
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ivan nikolov
ivan nikolov
25.11.2013 21:37
идеално и пивко !!!
1
0
Йоана
Йоана
17.03.2012 11:30
Това трябва да се пробва, изглежда великолепно !
0
0