Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Гювеч»Заешко месо с дроб в гювеч

Заешко месо с дроб в гювеч

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994222
Заешко месо с дроб в гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • заек - 1/2 броя
  • дроб - 500гр., заешки
  • печурки - 200гр.
  • картофи - 5 - 6 броя
  • лук - 3 - 4 броя
  • целина - 1 стрък
  • червен пипер - 2с.л.
  • черен пипер - 1ч.л. млян
  • чубрица - 1ч.л.
  • олио - 1/3ч.ч.
  • брашно - 2 - 3с.л.
  • За марината
  • лук - 1 брой
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • девесил - 1 стрък
  • целина - 1 стрък
  • сок от лимон - 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на порции, които се мариноват около 12 часа в марината, приготвена от посочените по-горе продукти.

Приготвя се смес от брашното, червения пипер, солта, чубрицата, олиото и малко вода. Порциите се изваждат от маринатата и се овалват в сместа, подреждат се в гювеча.

Върху тях се слагат нарязаните на филийки гъби, на ситно целина, поръсва се с черния пипер. После се подреждат обелените и нарязани на кръгчета картофи и лук. Най-отгоре се подрежда оваляния в същата смес дроб.

Наливат се две чаши вода и се поръсва с олиото и гювеча се слага в студена фурна. Ястието се пече на 180-200С около два и половина часа.

Сервира се със задушен ориз са гарнитура.

От продуктите излизат 5-6 порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
58
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ivan nikolov
ivan nikolov
идеално и пивко !!!
25.11.2013 21:37
1
Йоана
Йоана
Това трябва да се пробва, изглежда великолепно !
17.03.2012 11:30