Начин на приготвяне
Сваряваме яйцата за около 7 минути, за да се получат твърдо сварени жълтъците им, обелваме ги и разрязваме на две по дължина.
Жълтъците се изваждат, намачкват се с вилицата и към тях прибавяме намачканото сирене, настъргания сварен морков, ситно нарязан чесън и 5 супени лъжици за квасена сметана или цедено кисело мляко, добавяме и ситно нарязаните на кубчета кисели краставички.
Подправяме на вкус със сол, чубрица, черен пипер и кимион и с получената смес напълваме половинките от белтъците. Съединяваме напълнените половинки от белтъците, за да се получи цяло яйце.
Омесваме каймата като за обикновени кюфтета със ситно нарязания кромид лук, накиснатия във вода хляб и подправки на вкус.
Оформяме плоски питки от нея, големината им да бъде достатъчна, за да увиете яйцето.
Слагаме яйцето в средата, завиваме го със сместа и намазваме с разбития жълтък. По същия начин оформяме и останалите таралежчета.
Единия край оформете като муцунка, като леко сплескате и заострите каймата, направете очички от зърна черен пипер и носле от парченца маслини. За игличките използвайте начупени спагети. Готовите ежковци подредете в тава върху хартия за печене, за да не залепват.
Изпечете до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна с включен вентилатор.
Готовите таралежчета може да украсите в чинията с лентички от моркови или краставичка, листенца магданоз или пресен лук. Бодличките също се ядат!
Вкусните таралежчета от кайма с яйчен пълнеж са готови.
Добър апетит!
Коментари