Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Вкусни таралежчета от кайма с яйчен пълнеж

Вкусни таралежчета от кайма с яйчен пълнеж

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Вкусни таралежчета от кайма с яйчен пълнеж
Снимка: Зори
1 / 6
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Тези таралежчета трябва да се приготвят задължително с много настроение, за да станат толкова ефектни"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • хляб - 1 филийка
  • твърдо сварени яйца - по 1 бр. за всяко таралежче /12 бр./
  • сурови яйца - 1 бр. за каймата, 1 жълтък за намазване
  • сирене - 200 г
  • морков - 1 бр. сварен
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • заквасена сметана - около 5 с.л. или цедено кисело мляко
  • сол - др. подправки на вкус /чубрица, черен пипер, кимион/ на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата за около 7 минути, за да се получат твърдо сварени жълтъците им, обелваме ги и разрязваме на две по дължина.

Жълтъците се изваждат, намачкват се с вилицата и към тях прибавяме намачканото сирене, настъргания сварен морков, ситно нарязан чесън и 5 супени лъжици за квасена сметана или цедено кисело мляко, добавяме и ситно нарязаните на кубчета кисели краставички.

Подправяме на вкус със сол, чубрица, черен пипер и кимион и с получената смес напълваме половинките от белтъците. Съединяваме напълнените половинки от белтъците, за да се получи цяло яйце.

Омесваме каймата като за обикновени кюфтета със ситно нарязания кромид лук, накиснатия във вода хляб и подправки на вкус.

Оформяме плоски питки от нея, големината им да бъде достатъчна, за да увиете яйцето.

Слагаме яйцето в средата, завиваме го със сместа и намазваме с разбития жълтък. По същия начин оформяме и останалите таралежчета.

Единия край оформете като муцунка, като леко сплескате и заострите каймата, направете очички от зърна черен пипер и носле от парченца маслини. За игличките използвайте начупени спагети. Готовите ежковци подредете в тава върху хартия за печене, за да не залепват.

Изпечете до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна с включен вентилатор.

Готовите таралежчета може да украсите в чинията с лентички от моркови или краставичка, листенца магданоз или пресен лук. Бодличките също се ядат!

Вкусните таралежчета от кайма с яйчен пълнеж са готови.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Получава се чудесно носле от зърно бахар, вместо от черен пипер! :)
21.03.2017 13:27
9