Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Вкусни таралежчета от кайма

Вкусни таралежчета от кайма

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
189141
Вкусни таралежчета от кайма
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Този път ще изневерим на любимите си кюфтета и ща поканим тайфата на вкусни таралежчета и бира, съветваме ви да направите същото"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • лук - 1 глава, нарязан на ситно или настърган
  • чубрица - 1 ч.л.
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 2 с.л. нарязан на ситно
  • сол - на вкус
  • яйца - 5 бр. за плънката
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • кашкавал - 60 г за настъргване
  • черен пипер - на зърна за очите и нослето
  • спагети - за бодличките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с лука, чубрицата, галетата, червения пипер, черния пипер, магданоза и солта. Яйцата се сваряват за около 5-7 минути.

Морковите се варят до омекване и се нарязват на ленти. Киселите краставички се нарязват на ленти.

Взема се от каймата и се разстила с ръка и отгоре се слага яйце, по няколко лентички морков и кисели краставички и се завива на топка.

Издължава се от едната страна като муцунка, слага се черният пипер на зърна за очички и носле, и отгоре се набождат начупените спагети за бодли.

Така приготвените кюфтенца се пекат в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване. Накрая се поръсват с настърган кашкавал.

Вкусните таралежчета от кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: