Содено хлебче с тиквени и слънчогледови семки

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Помощник Готвач
130
53
211
1
23/01/2017
"Нима не знаете - винаги ще е модерно да се храним хем вкусно, хем здравословно "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 222
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч. по избор (в случая ръжено, пшенично пълнозърнесто, ленено и бяло)
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л. или мусковадо
  • сол
  • масло - 30 - 40г
  • слънчогледови семки - и тиквени семки по желание
  • заатар - 1 - 2 щипки
  • прясно мляко - около 1.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното, содата, меда и солта. Претрийте маслото през сместа и добавете семките и заатара.

Изсипете прясното мляко (в зависимост от брашното може да се наложи да сложите малко повече или малко по-малко мляко) и разбъркайте с дървена лъжица.

С помощта на още мъничко брашно оформете тестото на топка и я притиснете леко, така че да придобие по плоска форма.

С нож направете кръст от край до край като срязвате почти в цялата дебелина на питката, така че да се получат 4 еднакви парчета, но да не са напълно разделени.

Печете в предварително загрята на 190°С фурна с вентилатор около 35 минути.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар