Начин на приготвяне
Първо измиваме и нарязваме спанака, можем да използваме и замразен, но за предпочитане е да е пресен. Пресяваме двата вида брашно, добавяме зехтин, сол и спанака.
Замесваме тесто, ако е необходимо, може да добавим малко хладка вода.
След това го разточваме с дебелина 3-4 мм. Режем тестото на форми по желание, но не го разделяме.
Размразете спанака. Поръсваме тестото с микса от семена - мак, сусам, слънчогледово семе, тиквени семки и др. Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, без да ги разделяме.
Печем около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна. Може да включим вентилатора на фурната за по равномерно изпичане.
След като се изпекат крекерите, се разделят много лесно.
Коментари