Запеканка от броколи и карфиол

Янка ГорановаЯнка Горанова
Готвач
178
141
31
3
23/01/2017
"Имаме страхотна идея за вечеря и нямаме търпение да я споделим с вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 247
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите и карфиолът трябва да са пресни, а не замразени, накъсваме ги на средни късчета и ги измиваме добре.

В купа разбиваме 5 яйца и натрошаваме сиренето.

Поставяме зеленчуците в гювеч или тава по избор. Аз винаги го правя в гювеч.

Добавяме подправките около зеленчуците - сол, чубрица, 1-2 стръкчета прясна мащерка, пресен розмарин, босилек и разбъркваме всичко много добре.

Изсипваме яйцата и сиренето върху тях и поръсваме със семената /тиквени и слънчогледови/, може да добавим и други по желание, като сусам например.

Печем в студена фурна /ако е в гювеч/ за около 40 минути.

Запеканката може да се поднесе както студена, така и топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар