Начин на приготвяне
Месото се нарязва на 6-8 бр. тънки правоъгълни филии, всяка от които да е около 100 г. Смиламе два пъти крайчетата, които остават от оформянето, заедно с шунката, телешкия врат и магданоза. Към получената смес добавяме яйцето, сол, черен пипер, 1 с.л. сметана и всичко се размесва много добре.
Сместа се разделя на 6-8 равни части и всяка от тях се поставя върху филията от телешко месо. Месото се сгъва във формата на пакет и се връзва с конец на кръст.
В подходящ съд загряваме маслото и нареждаме получените пакетчета, доливаме с вода и печем в умерена фурна около 20 мин.
След като месото се зачерви, се залива с виното и когато то се изпари, се прибавят доматите, нарязани на едро, лукът - също нарязан на едро, магданозът - нарязан на ситно, солта и черният пипер. Печем още около 30 мин.
Затопляме останалата сметана, без да заври и заливаме месото.