Пудинг без захар и без глутен

25/01/2017
"Супер десерт за всички, дори за онези с глутенова непоносимост или диабет "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 143
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кокосово мляко - 2 консерви (800 мл)
  • бисквити - 2 опаковка (200г) (безглутенови бишкотени)
  • масло - 1/4 от малко пакетче
  • банани - 2 бр.
  • брашно от рожков - 1 - 2 с.л.
  • безглутенов пудинг - 2 опак. на прах (ванилия)
  • ванилия - 1 бр.
  • стевия - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотените бисквити се смилат много ситно и към тях се прибавя разтопеното масло. Разбъркват се добре.

В средно голяма тенджера се сварява 800 мл кокосово мляко. Към него се прибавя ванилия и стевия на вкус (добре е да опитвате докато добавяте стевията, защото, ако прекалите ще нагарча).

В отделна купичка се разбъркват двете пакетчета пудинг на прах в 200 мл вода докато стане на хомогенна смес. Прибавя се към тенджерата с кокосово мляко и се разбърква постоянно на слаб огън, докато се сгъсти.

По дъното на купичките, които ще използваме, се слага тънък слой от бисквитената смес, като се натъпква и заглажда. От горе се нарежда ред от нарязани на кръгчета банани. Купичките се пълнят до половина с ваниловия пудинг.

Към останалата част от крема прибавяме 1-2с.л. брашно от Рожков и разбъркваме с пасатор, за да се разтвори добре. След това допълваме купичките с вече шоколадовата смес.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар