Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с кайма, домати и гъби

Пълнени патладжани с кайма, домати и гъби

SilviaSilvia
Новак
1413534
Пълнени патладжани с кайма, домати и гъби2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Знаем 101 рецепти за пълнени патладжани, а в тази направо сме влюбени"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • кайма - 500 г
  • моркови - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 1 голям
  • гъби - 300 г
  • чушки - 2 червени
  • лук - 2 глави
  • чубрица
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните, разрязваме ги на две, издълбаваме сърцевината, осоляваме ги и престояват 1 час да се отцеди от горчивия сок.

Загряваме олио в тиган, слагаме лука, моркова и чушките (ситно нарязани) да се задушат до пълното им омекване, после изсипваме гъбите нарязани на ситно, добавяме каймата. След около 15 минути слагаме вътрешността на патладжана нарязана на ситно, добавяме червения пипер и накрая добавяме рендосан домат.

Оставяме малко да покъкри, осоляваме, добавяме чубрицата и като се свали от огъня се нарязва на ситно магданоза.

Взимаме патладжаните, измиваме ги под леко течаща вода, подсушаваме, подреждаме ги в тава намазана с олио и пълним патладжана със сместа. Добавяме малко вода в тавичката, слагаме във фурната и се печат 40 минути на 250 градуса.

По желание може да настържете кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: