Начин на приготвяне
Измиваме патладжаните, разрязваме ги на две, издълбаваме сърцевината, осоляваме ги и престояват 1 час да се отцеди от горчивия сок.
Загряваме олио в тиган, слагаме лука, моркова и чушките (ситно нарязани) да се задушат до пълното им омекване, после изсипваме гъбите нарязани на ситно, добавяме каймата. След около 15 минути слагаме вътрешността на патладжана нарязана на ситно, добавяме червения пипер и накрая добавяме рендосан домат.
Оставяме малко да покъкри, осоляваме, добавяме чубрицата и като се свали от огъня се нарязва на ситно магданоза.
Взимаме патладжаните, измиваме ги под леко течаща вода, подсушаваме, подреждаме ги в тава намазана с олио и пълним патладжана със сместа. Добавяме малко вода в тавичката, слагаме във фурната и се печат 40 минути на 250 градуса.
По желание може да настържете кашкавал.