Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фритата»Фритата с бекон и маслини

Фритата с бекон и маслини

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Фритата с бекон и маслини
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Вкусна фритата за всяка маса"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • тиквички - 1/2 бр.
  • бекон - 140 г
  • маслини - 10 бр. едри
  • сол
  • черен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме картофа и го измиваме. Нарязваме го на малки ивички. Слагаме 3 с.л масло в тиган на котлона и го позадушаваме, но не много.

Нарязваме бекона на малки парченца или на ивички и тях леко задушаваме вътре. Нарязваме си 1/2 тиквичка, посоляваме я и я нарязваме на парченца.

Слагаме и нея вътре. Разбъркваме. В купа си разбиваме яйцата с помощта на телена бъркалка с щипка сол и щипка черен пипер. Трябва да стане пухкав крем.

Почистваме маслините и ги нарязваме на четвъртинки. В яйчената смес слагаме картофите и шунката, тиквичката, после добавяме и маслините.

Разбъркваме всички много добре.Намазваме си малка тавичка с 2 с.л масло и изсипваме сместа. Разстиламе я равно. Печем в загрята на 180 градуса фурната до готовност, като се запече много добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: