Къри със скариди и ориз

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
228
869
300
423
1
25/01/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо594
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме 270 г дългозърнест ориз с 600 мл вода.

Обелваме скаридиte и отделно запържваме лук, чесън и чушки в масло докато омекнат.

Добавяме куркума и кориандър и пържим още 2 минути. Прибавяме доматено пюре, кокосово мляко и 170 мл вода. Разбъркваме и след 4 минути прибавяме скаридите и сок от лайм.

Оставяме сместа да къкри около 10 минути, докато скаридите станат готови и сосът се сгъсти. Поднасяме ястието върху сварения ориз, украсен с кокосови стърготини.

Еко тиган с керамично-мраморно покритие 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Еко тиган с керамично-мраморно покритие 26 см
42.00 лв.
Виж ››

Качествен тиган с незалепващо керамично-мраморно покритие за незабравими моменти в кухнята!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар