Начин на приготвяне
В дълбока купа сипете водата, зехтина, захарта и солта и хубаво разбъркайте. Пресейте брашното с маята и постепенно го сипете в купата, като разбърквате.
Замесете тестото, покрийте го с кърпа и го сложете на топло за 30 мин. Нарежете на дребно парченца перата на лука, чушките ги почистете и ги нарежете на ивички.
Половината от тях замесете в тестото и го ставете да престои на топло още 10 мин. Прехвърлете го върху поръсен с брашно плод и го разделете на равни по големина 3 топки.
Разстелете всяка топка с ръце във форма на правоъгълник. С палец в тях направете леки дупчици. Покрийте ги после с кърпа и ги оставете да починат на топло за 15 мин.
Най-накрая ги намажете с зехтин, поръсете с останалите пера и ивици чушки. Печем в тава, покрита с хартия за печена Загряваме предварително фурната на 200 градуса.
Печем хлебчетата до готовност за около 20-25 мин.