Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Маслинов пастет с босилек и зехтин

Маслинов пастет с босилек и зехтин

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Маслинов пастет с босилек и зехтин
Снимка: Veselina
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
5
"Ето на това му се вика табиетлийско мезе"

Необходими Продукти

  • маслини - 200 г черни
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • босилек - 5 листенца
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме маслините от костилките. Слагаме ги в купа и ги пасираме много добре с пасатор. Добавяме 5-6 с.л зехтин Екстра върджин.

Подправяме с малко сол и черен пипер. Солта трябва да малко, защото маслините Ви може да са от по-солените. Маслините, които използвах, са големи и месести.

Отцеждаме от жълт лимон 2 с.л сок и го добавяме при другите съставки в купата.

Разбъркваме всичко. Накъсваме 5 листенца от пресен босилек. Пасираме отново всичко много добре с помощта на пасатор.

След като направим маслиновия пастет го слагаме в малка купичка и украсяваме с 2 листенца прасен босилек.

С пастета можем да си мажем филийки препечен хляб или брускети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: