Коприва по нашенски

SilviaSilviaНовак141
26/01/2017
"И със суха, и свежа коприва гозбата все ще стане вкусна "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 741
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • коприва - 2 - 3 шепи суха стрита (ако е прясна 4 - 5 шепи)
  • лук - 2 средни глави
  • чушки - 2 - 3 сухи (може и леко люти)
  • червен пипер - 2 с.л.
  • олио - 100 - 150 мл
  • брашно - 1 - 2 ч.ч
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме около литър и половина вода, изчакваме докато заври, посоляваме и добавяме суха или прясна коприва, ври около 20 минути.

През това време взимаме и нарязваме лука на ситно в тиган със загрято олио. Добавяме лука да се задушава с малко вода до пълното му омекване, добавяме и сухите пиперки към лука и червения пипер.

Взимаме малка тенджера и слагаме около 200 мл вода и брашното, бъркаме го, за да стане гладка гъста каша и добавяме към копривата.

Варим до сгъстяване, добавяме лука и къкри около 15 минути, докато още е топла наливаме в купички и по желание добавяме сирене.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар