Пържоли с праз

Пържоли с праз

DayaDaya
Новак
24
220
38
74
25/01/2017
"Зимна класика - пържоли с праз - да ви е сладко"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 993
  • Преглеждания за месеца368
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 6 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • праз - 2 бр,
  • моркови - 3 бр.
  • вода - 1/3 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправките се вземат и се смесват в една купичка.

Внимателно една по една пържолите се наръсват с подправките и се нареждат една върху друга, за да поемат повече, преди да се задушат.

Докато пържолите стоят в подправките, вземете праза и го нарежете на дребно.

Същото направете и с морковите (може и да ги настържете). Върху леко омазнена тавичка се слагат празът и морковите.

Върху тях се нареждат пържолите. Внимателно се изсипва вода толкова, колкото да не залепне яденето.

Слага се фолио върху тавичката, за да се задушат зеленчуците и пържолите. Пече се на 180 градуса.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар