Начин на приготвяне
Заешкото се нарязва на малки късчета. Булгурът се накисва в купа с вода, малко над нивото му, и се добавят джоджен и сол. Овесените ядки също се накисват в купа с вода и се добавя сол.
В дълбок тиган се загрява олио и се задушава първо накълцаният лук, с прибавен соев сос, а после и месото, като заедно с него се слагат черният пипер и подправката, както и малко сол. Малко след това се прибавя чушката и под капак се оставя да се задушава.
След 10-15 минутки се добавят таханът, маста и сметаната и се оставя да къкри на слаб огън, почти до готовност.
Сместа се прехвърля в тава, отгоре се изсипват ядките и булгурът, разбърква се добре, добавя се вода (около 2 ч.ч.), досолява се лекичко и се пече докато поеме водата и хване коричка - може да разбъркате от време на време.
Поръсва се с магданоз и може да сервирате с рендосано сиренце.