Тиквеница

ReniReniНовак3622
26/01/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо269
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 1 пакет
  • сухо мляко - 150 г
  • тиква - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • канела - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстилате тестото в правоъгълна тавичка, така че да образува бордюрче по края на тавичката.

Набождате го с вилица и го печете около 15 мин. на 220 градуса, докато побелее, но без да го препичате.

Обелвате тиквата и я нарязвате на парчета. Наливате вода и я варите 20 минути. После я разбивате на пюре.

Отделно разбивате яйцата със захарта, добавяте млякото и канелата и разбърквате. Сипвате сместа при тиквата и отново бъркате.

Разстилате върху тестото плънката и печете 30 минути на 200 градуса. Когато извадите от фурната поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар