Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Хрупкави банички с майонеза и сирене

Хрупкави банички с майонеза и сирене

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Хрупкави банички с майонеза и сирене
Снимка: Monika Ivanova
2 / 4
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Днес сме на банички майонеза и ви ги препоръчваме от сърце"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • майонеза - 250 г
  • вода - 250 мл
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако корите са правоъгълни ги нарежете на две, така че да се получат квадрати, които да може да сгъвате на триъгълници след това. Майонезата смесвате с водата и разбърквате добре.

Мажете обилно всеки квадрат и поръсвате със сирене, прегъвате веднъж, така че да стане голям триъгълник пак мажете с майонеза, отново прегъвате и така докато получите малки триъгълни банички, които се надуват по време на печене.

Най-отгоре мажете отново баничките и ги редите в тава върху хартия за печене. Пекат се на 180 градуса докато добият златист загар и станат хрупкави.

Аз използвам по-плътни кори от рода на Одрински, Чудни и прочие. Ако вземате обикновени от фините може да правите всяка баничка от две сложени една върху друга кори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: