Лозови сарми с бекон и булгур

КалиновКалинов
Новак
7
116
8
83
1
26/01/2017
"Добавете към обичайните лозова сармички бекон и булгур и ще получите истински кулинарен шедьовър "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо474
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме ситно нарязания лук до омекване. Добавяме ориза и булгура и пържим до прозрачност на ориза. Добавяме каймата и раздробяваме много добре. Като се позапържи, добавяме доматеното пюре, всички подправки и малко водичка, за да може оризът да поеме леко, за да се сварят по бързо сармичките.

Нарязваме бекона на по едрички парчета и добавяме по 2-3 в всяка сърмичка при завиването.Нареждаме в намазнена тенджера и притискаме с чиния и буркан с вода, доливаме вода и малко олио, подсоляваме и добавяме малко червен пипер.

Варим час на много слаб огън и сервираме с кисело мляко. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар