Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми с бекон и булгур

Лозови сарми с бекон и булгур

КалиновКалинов
Новак
715172281
Лозови сарми с бекон и булгур2 / 2
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
"Добавете към обичайните лозова сармички бекон и булгур и ще получите истински кулинарен шедьовър"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 1буркан
  • кайма - 700 г смес
  • ориз - 150 г
  • булгур - 150 г
  • лук - 2 глави
  • бекон - 200 г пушен, по възможност домашно приготвен
  • доматено пюре - 50 г
  • джоджен - сух
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме ситно нарязания лук до омекване. Добавяме ориза и булгура и пържим до прозрачност на ориза. Добавяме каймата и раздробяваме много добре. Като се позапържи, добавяме доматеното пюре, всички подправки и малко водичка, за да може оризът да поеме леко, за да се сварят по бързо сармичките.

Нарязваме бекона на по едрички парчета и добавяме по 2-3 в всяка сърмичка при завиването.Нареждаме в намазнена тенджера и притискаме с чиния и буркан с вода, доливаме вода и малко олио, подсоляваме и добавяме малко червен пипер.

Варим час на много слаб огън и сервираме с кисело мляко. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: