Дива патица по ловджийски

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
15/03/2012
"Няма да ви караме сами да уловите патицата, но непременно я пригответе по тази рецепта! Струва си!"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 109
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патешко месо - 1 патица
  • сол
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 2 - 3 броя или 1 - 2 с.л. пюре
  • гъби - 500 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте почистената патица и я сложете да се вари с вода, колкото да покрие месото. Щом омекне, добавете сол.

Отделно загрейте олио и запържете ситно скълцаната глава лук, след което добавете брашното, настърганите домати или доматено пюре.

Разредете запръжката с бульон от патицата и я прибавете към месото. Почистете и нарежете гъбите и ги добавете в ястието.

Оставете да се вари на слаб огън до пълна готовност на гъбите и патешкото. Накрая добавете сол при нужда и смлян черен пипер.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар