Начин на приготвяне
Разделяме млякото, захарта, брашното и жълтъците на две равни части. Слагаме 400 мл мляко с 120 г захар да заври.
Разбиваме двата жълтъка с 30 г брашно и 100 мл мляко, и сипваме на тънка струя във врящото мляко, като бъркаме постоянно докато се сгъсти.
Отстраняваме от котлона и добавяме ванилията, 30 г масло и начупения бял шоколад, Бъркаме до разтопяването на маслото и шоколада.
По същия начин приготвяме и черния крем, като смесваме брашното и какаото на сухо. Накрая му добавяме есенцията ром 30 г масло и черния шоколад.
Крема наливаме в подходящи чашки като редуваме двата цвята. По желание може да се сложат бисквитки и плод от сладко. Изборът е ваш! Да ви е сладко!
Коментари