Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхнии»Яхния с пилешки сърца

Яхния с пилешки сърца

Irina ManolovaIrina Manolova
Новак
6198
Яхния с пилешки сърца
Снимка: Irina Manolova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Сочна и много лесна за приготвяне яхния по селски, която ви задължава после със залче да оберете всичко в чинията"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 1 кг
  • лук - 4 - 5 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • морков - 2 - 3 бр.
  • домати - 3 - 4 бр. (може доматено пюре)
  • масло - 30 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме на ситно нарязаните лук, чесън и морков в маслото и малко олио до омекване.

Слагаме пилешките сърчица и продължаваме задушаването докато остане на мазнина.

Добавяме доматите (ако са пресни ги настъргваме), около една водна чаша вода, подправките и оставяме яхнията да ври 15-20 минути на слаб огън, като разбъркваме от време на време.

Яхнията с пилешки сърца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: