Начин на приготвяне
Приготвяне на палачинките:
Палачинките се приготвят, като смесим всички продукти за тях и разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес, която трябва да е с консистенцията на боза. Пържим в силно нагорещен тиган с много малко мазнина.
Приготвяне на плънката:
В подходящ съд сгорещяваме олиото и задушаваме ситно нарязания лук и каймата, като добавим 1-2 с.л. вода. Изсипваме и доматения сок и подправяме със солта черния пипер и ригана. Оставяме да се готви на слаб огън, докато течността се изпари.
Напълваме палачинките с плънката и навиваме на руло. Поставяме ги в подходящ съд, предварително намаслен със затворената страна надолу.
Приготвяне на заливката:
Отделяме жълтъците от белтъците. Белтъците ги разбиваме на пяна. През това време разбиваме жълтъците с киселото мляко, солта, пармезана и индийското орехче. Към тях внимателно прибавяме разбитите белтъци. Изливаме заливката върху палачинките.
Предварително загряваме фурната на 220-250 градуса и печем около 25 мин.