Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Пълнени палачинки със свинско месо

Пълнени палачинки със свинско месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Пълнени палачинки със свинско месо2 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Нищо против сладките палачинки, но докато не опитате тези палачинки със свинско и пармезан, нямате право да казвате, че сте яли вкусни палачинки"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - щипка
  • за плънката
  • свинска кайма - 500 г
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • кромид лук - 1 глава
  • доматен сок - 400 - 500 мл
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 и 1/4 ч.ч.
  • сол
  • пармезан - 1/2 ч.ч.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на палачинките:

Палачинките се приготвят, като смесим всички продукти за тях и разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес, която трябва да е с консистенцията на боза. Пържим в силно нагорещен тиган с много малко мазнина.

Приготвяне на плънката:

В подходящ съд сгорещяваме олиото и задушаваме ситно нарязания лук и каймата, като добавим 1-2 с.л. вода. Изсипваме и доматения сок и подправяме със солта черния пипер и ригана. Оставяме да се готви на слаб огън, докато течността се изпари.

Напълваме палачинките с плънката и навиваме на руло. Поставяме ги в подходящ съд, предварително намаслен със затворената страна надолу.

Приготвяне на заливката:

Отделяме жълтъците от белтъците. Белтъците ги разбиваме на пяна. През това време разбиваме жълтъците с киселото мляко, солта, пармезана и индийското орехче. Към тях внимателно прибавяме разбитите белтъци. Изливаме заливката върху палачинките.

Предварително загряваме фурната на 220-250 градуса и печем около 25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: