Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Селски гювеч с пилешки дробчета

Селски гювеч с пилешки дробчета

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Селски гювеч с пилешки дробчета
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
28/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Никой не може да устои на селските вкусотии, повярвайте ни - никой"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава, кромид
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 3 - 4 с.л. от консерва
  • вода
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистваме, измиваме пилешките дробчета и ги слагаме да врат във вода 10 минути. После нарязваме лука на ситно и слагаме в мазнина да се задуши.

След като е готов лукът, добавяме двата вида чушки, нарязани на малки парчета. След като и те са готови, добавяме доматите. Накрая слагаме ориза и подправките.

Задушаваме всичко и изсипваме в тавичка за печене. Добавяме дробчетата и наливаме 3 чаени чаши топла вода и разбъркваме. Слагаме в загрята фурна и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: