Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Кисело зеле със суджук в гювеч

Кисело зеле със суджук в гювеч

АнтонияАнтония
Чирак
3332162
Кисело зеле със суджук в гювеч
Снимка: Антония
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
325 мин.
Порции
6
"Знаете поговорката - имаш ли един суджук, непременно го запечи с кисело зеле в гювеч"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • лук - 1 глава
  • пиле - 1 бр.
  • свинско месо - 500 г
  • суджук - 2 бр. суров
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зелето и го режем на ситно. Част от него слагаме на дъното на глинен гювеч, който предварително сме намазнили. Върху зелето слагаме почистеното измито и нарязано на порции пиле, аз нарязах на 4.

След това слагаме пласт зеле, поръсваме с черен и червен пипер, слагаме и половин глава лук, нарязан на ситно, отгоре редим свинското, нарязано на пържоли.

Ако зелето е безсолно, осоляваме месата. Моето е солено и не добавям сол.

Следва отново ред зеле и лук, черен и червен пипер, струйка две олио, отгоре нареждаме суджука. Наливаме около 300 мл вода.

Затваряме и печем за около 5 часа на 150 градуса, като първоначално слагаме в студена фурна на 200 градуса, докато заври, и намаляме.

Това е - лесно и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: