Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Орехови сладки тип сандвич

Орехови сладки тип сандвич

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Орехови сладки тип сандвич1 / 2
27/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • за сладките
  • масло - 150 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилена захар - 1 ч.л.
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • за пълнежа
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • есенция ром - 2 с.л.
  • ванилена захар - 1 ч.л.
  • сладко без семки - 3/4 ч.ч.
  • за глазурата
  • шоколад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на сладките:

В подходящ съд разбиваме маслото с пудрата и ванилената захар, докато се получи гладка кремообразна смес. Прибавяме и предварително разбитото яйце, брашното и месим с ръце до получаване на меко тесто.

Разделяме тестото на половина и оформяме на топки. Овалваме топките в брашно и ги оставяме да се починат. След това разточваме топките, като ги поставяме между две намаслени хартии. Дебелината на получените кори да е 1 см.

След това с помощта на ринг, който е с диаметър 4-5 см, се изрязват кръгчета, които слагаме върху хартия за печене и печем в предварително загрята на 250 градуса фурна за 8-10 мин. След това ги изваждаме и оставяме да изстинат.

Приготвяне на пълнежа:

В голяма купа разбъркваме захарта с водата. Постепенно слагаме орехите, есенцията ром и ванилената захар.

Приготвяне на глазурата:

Натрошаваме шоколада и го разтопяваме на водна баня.

Сглобяваме на сладките:

Взимаме една сладка и я намазваме леко със сладко. Взимаме друга сладка и върху нея разпределяме около 1/2 ч.л от пълнежа. След това слепваме двете сладки. Това се прави и с останалите сладки.

След това потопяваме едната бисквита в разтопения шоколад и нареждаме върху кухненска хартия, за да се втвърди шоколадът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: