Базлама

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Базлама2 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7-8
"С ароматна плънка и свеж аромат - струва си и две да хапнете, защото не са пържени, а са изпечени до съвършенство на фурна"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • суха мая - 1 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • олио - 100 мл
  • сол - 2 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • сирене - 200 г
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята заедно със захарта в хладко мляко. Добавяме олиото и солта и разбъркваме добре.

Постепенно добавяме брашното, като омесваме средно меко тесто. Оставяме тестото на топло да втаса, докато удвои размера си.

През това време смесваме настърганото сирене с нарязаните копър и магданоз.

Когато тестото е готово, го разделяме на парчета, големи колкото яйце.

Разделяме сместа със сиренето на същия брой, колкото са парченцата тесто.

Взимаме една питчица и с дланите я омесваме добре, като в средата ѝ поставяме от плънката и завиваме отстрани.

Нареждаме в тавичка и печем от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: