Начин на приготвяне
Смесват се сухите съставки и отделно течните. Замесва се тесто и се оставя на топло да удвои обема си. След това се премесва и се оставя отново.
В малко мляко се разтваря пудингът. На котлона се слагат 300 мл от млякото и като започне да завира, се изсипва нишестето. Разбърква се енергично, докато стане гъст крем. Сваля се от котлона и се оставя да изстине. От време на време не разбърква да не хване коричка.
Готовото тесто се разделя на 12 части. Всяка от тях се разточва като малка питка, а в средата се поставя по 1 с.л. от изстиналия крем. Правят се няколко разреза от крема навън, разрязаната част се повдига и краищата се залепят (пълнежът да остане вътре).
Обръща се наопаки - със залепеното надолу, и се натиска малко. Разточва се леко. С нож се правят няколко разреза почти до средата на кифличката. Всяка разрязана част се завърта с пълнежа нагоре и леко се сплесква. Така се образуват цветенцата.
Нареждат се на хартия за печене и дори за по-лесно може направо там да се моделират. Поставят се в топла фурна и се пекат на 160 градуса първо отдолу 5 минути, а след това още 10 отгоре и след това се усилва за още 15-20 минути на 180 градуса.
Топлите кифлички се намазват със захарен сироп.