Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Шницели с яйце и картоф

Шницели с яйце и картоф

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Шницели с яйце и картоф
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25
"Кой каза вълшебната дума шницели? Да му отговорим тогава с БИРА!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • картофи - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • вода - 100 мл
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофът се настъргва на ситно ренде. Към настъргания картоф се прибавя каймата.

Разбърква се хубаво. След това се прибавя и яйцето. Отново се разбърква хубаво, за да се смесят хубаво.

Средата на филията хляб се надробява към сместа. Отново се разбърква или се омесва с ръце. Прибавя се брашното и водата.

След това към сместа се добавят и подправките. Отново се разбърква.

Получената смес трябва да е гъста.

В тиган се слага олио. След като олиото се сгорещи, в него се слага по едно лъжица от сместа. Сместа трябва лесно да се отделя от лъжицата.

Готовите шницели се запържват хубаво от двете страни.

След това се вадят и се слагат с купа със салфетка, за да се отцедят хубаво от олиото.

Шницелите с яйце и картоф са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Abibe Falja
Abibe Falja
Защо не пишете точно как се прави
24.01.2018 14:08
1