Начин на приготвяне
Картофът се настъргва на ситно ренде. Към настъргания картоф се прибавя каймата.
Разбърква се хубаво. След това се прибавя и яйцето. Отново се разбърква хубаво, за да се смесят хубаво.
Средата на филията хляб се надробява към сместа. Отново се разбърква или се омесва с ръце. Прибавя се брашното и водата.
След това към сместа се добавят и подправките. Отново се разбърква.
Получената смес трябва да е гъста.
В тиган се слага олио. След като олиото се сгорещи, в него се слага по едно лъжица от сместа. Сместа трябва лесно да се отделя от лъжицата.
Готовите шницели се запържват хубаво от двете страни.
След това се вадят и се слагат с купа със салфетка, за да се отцедят хубаво от олиото.
Шницелите с яйце и картоф са готови.
Коментари