Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Традиционен родопски Кашник с коприва

Традиционен родопски Кашник с коприва

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Традиционен родопски Кашник с коприва
Снимка: Наталия Петрова
1 / 5
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Днес ще ви представим една автентична и здравословна родопска рецепта"

Необходими Продукти

  • коприва - 1 връзка
  • картофи - 1
  • зелен лук - 1 стрък
  • сол - 1 с.л
  • брашно - 3 ч.ч
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива добре и се нарязва на не много ситно. В дълбок съд се смесват добре копривата, картофът (настърган), нарязаният на ситно лук, брашното, солта и вода.

Бърка се до получаването на хомогенна смес. В дълбок тиган на не мн. силен котлон наливаме малко олио (да покрие дъното) и изсипваме част от сместа, като леко разстиламе с лъжица да е равномерно.

Проверяваме и когато се е получила златиста коричка, обръщаме от другата страна. Ако е необходимо, доливаме олио.

След като е готов кашникът, изкарваме върху кухненска хартия и сипваме следващия в тигана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Моля! Да така е.
16.03.2016 16:10
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Не,всичко в суров вид.
16.03.2016 15:19
1
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Димова
Илияна Димова
Трябва ли да бланшираме копривата ?
16.03.2016 15:11