Яребици на фурна

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
411
925
151
703
1
29/01/2017
"Само за майстори - перфектно изпечени яребици с нежен сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4 порции
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 562
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме яребиците, измиваме ги и ги посоляваме. На дъното на дълбок съд слагаме нарязания на ситно лук, целината (нарязана на дребно), магданоза, пащърнака, няколко дафинови листа, сланината и шунката.

Отгоре слагаме яребиците, добавяме олиото и оставяме всичко да се задуши.

След това прехвърляме всичко в тавичка, предварително намаслена и ги слагаме да се пекат, като от време на време ги обливаме със соса от тавичката.

Когато ястието е готово, изваждаме яребиците в порционни чинии.

Прецеждаме соса от печенето и към него добавяме брашното, горчицата и виното и разбъркваме много добре. Оставяме да ври докато се сгъсти.

Прибавяме захарта и сока от лимона и портокала и варим още малко.

След като сосът стане готов, заливаме яребиците с него.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар