Начин на приготвяне
Брашното се пресява. Маята се разтваря в топлото прясно мляко, добавя се към тях сол и захар и едно яйце. Всичко това се обърква, слага се и брашното постепенно и се меси до средно твърдо тесто.
Кравето масло и олиото се затоплят, докато маслото се втечни. От тестото се правят 10 питки с различни големини по три броя. Най големите се разточат и режат по ръба на чинията, която избираме за най-голяма, и стават три кръга, които мажем обилно с маслото, разрязваме на осем парчета от средата на кръгчето и обръщаме върха им към края на кръгчето.
Другите два размера питки, които остават 6 броя, разточваме и режем според чиниите, като и те са с различен размер.
Мажем по трите броя кръгчета с масло, тях режем пак на осем триъгълника да се получат и ги редим върху най големия пласт на цветето. Така се получават 3 слоя, в средата слагаме последната питка във формата на цвете.
Оставяме да втаса около час, намазваме с разбито яйце и печем на 180 градуса за 40 минути.