Брауни кейк

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Брауни кейк
Снимка: Iva Berkova
1 / 5
28/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Някой иска ли брауни или да си го ядем сами?"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • кокосови стърготини
  • За соса
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. После се добавят олио и прясно мляко и отново се разбъркват.

След това бакпулверът се смесва с брашното и ванилията, добавя се и какаото. Всичкото се разбърква хубаво и се изсипва в подходяща тава.

Пече се на 180 градуса за 30 минути. През това време се приготвя какаовият сос. Всички продукти се слагат в тенджера и варят до сгъстяване.

След като кейкът е готов, се оставя за 10 минути да се поохлади и се залива със соса. Поръсва се с кокосови стърготини. Оставя се да престои за 2 часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: