gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хапки»Пиле в сладко-кисел сос с ананас и мед

Пиле в сладко-кисел сос с ананас и мед

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1114704464722
Пиле в сладко-кисел сос с ананас и мед
Снимка: Нина Иванова
1 / 5
28/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Най-трудно е да се намери точния баланс между сладко и солено, но тук той е постигнат и е направо съвършен"

Необходими Продукти

  • За соса
  • кетчуп - 3 с.л. (качествен)
  • сок от ананас - 200 мл
  • соев сос - 5 с.л.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л. (за предпочитане прясно изцеден)
  • мед - 3 с.л.
  • сол
  • Основните продукти
  • пилешко месо - 700 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
  • За панировката
  • брашно - 250 г
  • царевично нишесте - 50 г
  • бакпулвер - 15 г
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на по-големи кубчета и го посолете. След това го поръсете и с черен пипер и го оставете да постой така 30 минути. През това време смесете брашното, царевичното нишесте, бакпулвера, 2 с.л. олио и 250 мл вода.

Разбийте добре, докато стане еднородна смес. Панировката е готова.

Вземете всяко от кубчетата пилешко и го оваляйте в панировката. Изпържете ги в предварително загрято олио. След изпържване поставете всяко парче върху хартия, за да се отцеди и хартията да поеме мазнината.

Как да приготвим соса:

На слаб котлон поставяме дълбок съд и изсипваме кетчупа и сока от ананас. Разбъркваме непрекъснато и прибавяме соевия сос, захарта и лимоновият сок.

Разбъркваме и следим да се сгъсти. Към края добавяме 3 с.л. мед и малко сол. Разбъркаме още няколко минути на котлона и сосът е готов. Оставяме да изстине.

Сосът се слага върху панираното пилешко преди ядене :)

Добър апетит :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: