Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на по-големи кубчета и го посолете. След това го поръсете и с черен пипер и го оставете да постой така 30 минути. През това време смесете брашното, царевичното нишесте, бакпулвера, 2 с.л. олио и 250 мл вода.
Разбийте добре, докато стане еднородна смес. Панировката е готова.
Вземете всяко от кубчетата пилешко и го оваляйте в панировката. Изпържете ги в предварително загрято олио. След изпържване поставете всяко парче върху хартия, за да се отцеди и хартията да поеме мазнината.
Как да приготвим соса:
На слаб котлон поставяме дълбок съд и изсипваме кетчупа и сока от ананас. Разбъркваме непрекъснато и прибавяме соевия сос, захарта и лимоновият сок.
Разбъркваме и следим да се сгъсти. Към края добавяме 3 с.л. мед и малко сол. Разбъркаме още няколко минути на котлона и сосът е готов. Оставяме да изстине.
Сосът се слага върху панираното пилешко преди ядене :)
Добър апетит :)
Коментари