Начин на приготвяне
За кавърмата: Нарязваме пилешкото филе на ситно. Слагаме го да се запържи заедно с подправките. След това прибавяме към пилето гъбите, нарязаните зеленчуци (чушките, доматите и лукът), виното и захарта (за да неутрализира киселия вкус на доматите).
Оставяме ги за 5 мин. да се задушат, след което прехвърляме всичко в тава и печем във фурна за 15 мин. на 200 градуса. Накрая добавяме ситно нарязан магданоз.
За пюрето: Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги да заврят. Когато са готови, добавяме сол, млякото и маслото (може и подправки по ваш вкус) и ги пасираме.
За ориза: Слагаме на котлона ориза, прибавяме 3 ч.ч. вода (съотношението между ориз и вода трябва да бъде 1:3) и един бульон (който не обича бульон, може да сложи подправки).
Сервираме кавърмата с ориза и картофеното пюре.