Пилешка кавърма с ориз и картофено пюре

Dennis NikolovDennis Nikolov
Новак
3
4
5
10
29/01/2017
"Супер вкусна кавърма, която смятаме да поднесем с типичната за винен кебап гарнитура - ей така - за разкош "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 090
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кавърма

Начин на приготвяне

За кавърмата: Нарязваме пилешкото филе на ситно. Слагаме го да се запържи заедно с подправките. След това прибавяме към пилето гъбите, нарязаните зеленчуци (чушките, доматите и лукът), виното и захарта (за да неутрализира киселия вкус на доматите).

Оставяме ги за 5 мин. да се задушат, след което прехвърляме всичко в тава и печем във фурна за 15 мин. на 200 градуса. Накрая добавяме ситно нарязан магданоз.

За пюрето: Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги да заврят. Когато са готови, добавяме сол, млякото и маслото (може и подправки по ваш вкус) и ги пасираме.

За ориза: Слагаме на котлона ориза, прибавяме 3 ч.ч. вода (съотношението между ориз и вода трябва да бъде 1:3) и един бульон (който не обича бульон, може да сложи подправки).

Сервираме кавърмата с ориза и картофеното пюре.

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар